Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Belépés az interneten

2012.04.03

Gmail, hotmail, facebook, iwiw, freemail, citromail, vatera... ez csupán néhány oldal azok közül, melyek használatához be kell lépnie az embernek.
A listát lehetne folytatni, de nagyon hosszú lenne azon oldalak száma, ahol belépést kell eszközölnünk ahhoz, hogy valamely plussz szolgáltatást elérjünk.

Csak belépés után használhatóak az adott portál plussz funkciói???

Legtöbbször igen! A regisztrációt és az azt követő belépést nem véletlen találták ki, ugyanis képzeljük csak el, hogy ha például nem lenne iwiw regisztrációnk és használni szeretnénk az iwiw szolgáltatásait, üzenet küldeni valakinek, imserősnek jelölni valakit, akkor ezt, egy anoním felhasználóként mégis hogy tehetnénk meg?
Hát igen, a válasz egysezrű: sehogy!

Mostmár csak az a kérdés, hogy az egyes regisztrációnak, belépési adatainkat hogyan kezeljük?

Többféle módja lehet a belépési adatok kezelsének, az egyik ilyen, hogy csoportosítjuk azokat!

Külnválasztjuk azokat a regisztrációinkat, amelyeket nagyobb biztonságban szeretnénk tudni, legyen ez egy internetbank belépési adat, sok személyes adatot tartalmazó portálra való belépési adat, vagy bármi oylan, amit úgy ítélünk meg, hogy az átlagnál fokozottabb biztonságot érdemel.
Itt vállasszunk mindig más jelszót, ami lehetőleg 8 karakter hosszú, és tartalmaz kis és nagy betüt, számot, vagy valamilyen írásjelet.
Ha sok ilyen adatunk van és nem tudjuk ezen belépési adatainket fejben tartani, akkor célszerű őket leírni és biztos helyen tartni, hogy senki ne férhessen hozzá.

Másik ilyen csoport lehet azok a regisztrációk illetve belépési adatok, melyek jóval kevesebb biztonságot követelnek meg és elvesztésük, mások kezébe kerülésük nem okozhatnak számunkra semmiféle kárt (anyagi, erkölcsi, preztís)!
Ilyen lehet például egy fórum regisztráció, vagy éppen csak egy hozzászólás miatt végrehajtott blog-regisztráció. Itt választhatjuk mindig ugyan azt a felhasználóvenet, illetve akár jelszavunk is lehet ugyanaz minden esetben, így jóval könnyeben meg tudjuk jegyezni és nem kell gondolkoznunk az ilyen belépéseknél, hogy vajon az adott portálra milyen adatokkal is regisztráltunk korábban?!?
Ettől független érdemes azért itt is bonyolultabb jelszót választanunk, akár olyan erőset is, mint az előző csoportnál említett.

Érdemes tehát a belépési adatainkat valamiszerint csoportosítani és azokat a megfelelő biztonsággal kezelni.

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 16687
Hónap: 317
Nap: 19